tisdag 17 juli 2007

Varför...

...är jag inte förvånad?

Jag förstår inte vad dessa fordon har på allmänna vägar att göra!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det handlar lite om egenansvar. Precis som att man får cykla, köra moped och mc. Är föraren full och kör utan skyddskläder kan olyckor hända. Media lägger fram att dödsolyckorna ökat med över 100% i år (2st förra året mot 5st i år). De flesta olyckorna har inträffat med terrängregistrerade 4-hjulingar, på fyllan och utan skyddskläder och hjälm, vilket betyder att dessa ofta har mer än dubbelt så mycket hästkrafter som de vägregistrerade.

Anonym sa...

Efter att ha läst artikeln blev jag väldigt sugen på att skaffa en 4-hjuling. Verkar som ett smidigt alternativ till MC om man saknar A-kort.

Jag håller med föregående skrivare om att olykorna har enbart med egenansvar att göra. Jag blir så less på alla dessa nyhetsrubriker där man skyller på fordonet i sig, när det enbart handlar om oansvariga förare. Förstör inte för andra som kanske VILL framföra dessa fordon på vägen.

Peace out!

Anonym sa...

Jag tycker att föräldrarna skall ta ansvaret för vad deras tonåringar håller på med! Det är inte riktigt att man skall kunna åka omkring utan hjälm eller skyddskläder. Sedan bör kravet på förarbevis krävas, förutom att man från polisen bör komma åt allt vad trimmning heter, detta gäller inte bara mopeder, fyrhjulingar och EU-mopeder. Det bör även gälla bilar och annat...

Anonym sa...

Varför inte undrar jag? Är ju bara två hjul från en mc, ett hjul från en trike. Och de får vara på vägarna?
Eller?
Handlar nog mer om omdöme hur man framför ALLA fordon. Inte på fordonet i sig....

Anonym sa...

Håller med dig Elin. Vi behöver inte fler bränsleslukande leksaker, varken på vägarna, eller någon annanstans.

Fyrhjulingarna är dessutom skyldiga till mycket förstörelse ute i terrängen lite här och var. Det har vi heller inte "råd med". Bara tanken att köra terrängfordon vittnar om omdömeslöshet.

Anonym sa...

Alla: Visst är egenansvar en stor del i det hela. Den erfarenhet jag har av fyrhjulingar, crossar etc. är dock att egenansvaret inte fungerar. De flesta kör i en jäkla fart totalt omedvetna om andra trafikanter så som fotgängare, cyklister, barn, hundar etc. Och för all del andra motordrivna fordon också.

Sen är det miljöaspekten. Vi behöver inte fler bränsleslukande fordon (som Bert skriver). Jag kan förstå att t ex samerna behöver fyrhjulingar -då är nyttjandet åtminstone förankrat i ett praktiskt behov. Men annars -nej.

Nej, jag ser fortfarande ingen poäng med fler motorfordon ute på vägarna. Snarare tvärtom.

Anonym sa...

Snälla ni som bara sitter hemma o klagar på absolut ALLT, försök förstå att det är inget fel på fordonet, det är föraren som det är fel på, Vad jag menar är att man kan lika gärna cykla och fara lika illa som en fyrhjuling.